Arama Motorlarında Led Ekran

Arama Motorlarında Led Ekran

Türkiye’de led ekran satın almak isteyenlerin kafası oldukça karışık. Aslında bu ekranın tam adı ne? Arama motorlarına ne yazmalılar? Dünya genelinde bu işin tam adı İngilizce olarak RGB Led screen. RGB nin anlamı (Kırmızı, yeşil, mavi ) ana renklerin İngilizce baş harfleri. Bu üç ana renk trilyonlarca ara renleri oluşturuyor. Yabancı biri rgb led screen yazdığında full color indoor ve outdoor tüm ekran üretenler, satanlar karşısına çıkar.

Türkiye’de nasıl arama yapılıyor?

Müşterilerin büyük bir çoğunluğu Led ekran yazıyor, Karşısına çıkanı inceliyor. Led tabela yazıyor. Hangi bölgede yaşıyorsa kendine en yakın firmayı bulmak amacıyla örneğin bizi bulmak için Avcılar Led ekran, Avcılar led yazıyor. Ekran panosu yazanlar var. Ledpano diyenler var. Mobil ekran, stadyum led ekran, indoor led ekran, mağaza ekranları, outdoor led ekran, Full color led ekran, led tabela,  led televizyon, tabelacılar diye arayanlar var. Sonuçta karşılarına firmalar çıkıyor.  Bu firmalardan içine sinen birisiyle de anlaşma yapıyor.

Satınalma ve aldanma:

19 yıldır sadece led ekran üretimi ve satışı yapan. Satış sonrası sorunsuz hizmet veren ender firmalardan birisiyiz. Yurtdışı satışlarımızda oldukça fazla. Müşteriler, internet sayfasında buldukları bir firma için “ Aynı özelliklerde bir ekranı yarı fiyatına buldum. Adamlar bizi kazıklayacaklardı. Araştırınca en ucuzunu buldum.”  Diye seviniyor. Çin’de sadece Shenzen de beş bin tane fabrika var. Bu da beş bin değişik kalite ve beş bin değişik fiyat demektir. Önemli olan siz hangi kalite ve fabrikayı seçiyorsunuz! Ucuz ürün bulmadınız. Ucuz olanı aldınız! Araç alırken en ucuzu buldum derseniz Alacağınız araç Lada olur. Mercedes’i Lada fiyatına aldım derseniz, ortada anormal durum vardır. Aldığınız led ekran piyasadaki en ucuz ürün ise Çin’in toplama ekranını aldınız demektir. Satış sonrası servis istediğiniz de sorun yaşayacaksınız. Yedek parçada da. İhalelerde en düşük fiyatı veren ihaleyi kazanır. Kanun böyle. İhale şartnamesinde yazan teknik şartnameye çoğu kez uyulmaz. Sonuçta ülke genelinde gördüğünüz kamu kuruluşlarında çalışmayan, zebra gibi desen desen olan ekranlar ucuz etin yahnisi gibidir. Türkiye ekran mezarlığına döndü.

İddia ediyoruz, en ucuza aldım dediğiniz ekran başınızı ağrıtacak ekran olacaktır… Şuan bir çok kamu kurumu ve özel sektör ekranlarını tamir ederek ciddi paralar kazanıyoruz. Baştan en ucuz led ekranı almak değil en doğrusunu almak olmalı amacınız. Servis, sonunu da başka bir sorun. Dikkatli olun.

Ne yapmak lazım?

Led ekran, rgb ekran, outdoor ekran, indoor ekran, stadyum led ekran, mobil ekran gibi neye ihtiyacınız varsa kimden alacaksınız? Satıcının bu konuda tecrübesi nedir? Kaç yıldır bu işi yapıyor? Referans listesinde görsel olarak led ekranların fotoğrafları var mı? Kamu kurumlarına özel sektörde hangi firmalarla iş yapmış. Referans listesine bakmalısınız. Gerektiğinde o referans listesindeki kurumlarla konuşmalısınız. Led ekranlar ucuz bir şey değil. Paranızı” internet sayfasında buldum. Ucuzdu aldım” diyerek sokağa atamazsınız. Yurtdışına özellikle shenzen ülkelerine çok rahatlıkla ekran satıyoruz. Avrupa Birliği’nin istediği standartlarda led ekran üretiyoruz. İsterseniz bunu satına alacağınız firmaya sorabilirsiniz. Kaç firma bu kaliteye gelmiş. 2015 yılında uluslararası reklam firmaları tarafından “Türkiye’nin en iyi led firması Ledpano” ödülü bize boşuna verilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir